Вяра Церовска: 24 май осветлява миналото и бъдещето.Честит празник!

Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми просветни и културни дейци,
Скъпи перничани,
Най-сърдечно ви поздравявам с празника на Българската просвета и култура и славянската писменост – празника на Словото, на Духа, на Културата, които са в основата на съхраняването на българската идентичност.
24 май осветлява миналото и бъдещето. От столетия българският народ отдава заслужена почит на Светите братя Кирил и Методий с ясното съзнание, че тяхното уникално в исторически и духовен смисъл дело, е дало устойчивост на българската държава и е спомогнало за трайното разпространяване на християнската вяра.
24 май е личен празник на всеки един от нас, защото истинското израстване на личността започва от първата научена буква, от първата написана дума, от първата прочетена книга. На този свят ден всички българи се обединяват около, езика и писмеността, вярата в духовността и силата на знанието.
24 май е дата от календара, свидна за всеки българин, свързваме я с родното училище, учители, език.
Нека неугасващият творчески дух и желание за знание ни водят напред към нови успехи! Нека да продължим да предаваме на идните поколения българското слово, вярата и науката!
Убедена съм, че само народи, които поставят на високо място културата, просветата и науката и стремеж към знания, имат изключителната възможност да останат във времето.
По случай светлия празник пожелавам на всички културни и просветни дейци и ученици здраве творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение и да продължават да съхраняват и предават на поколенията българските традиции, които са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие!
Честит празник!
Вяра Церовска
Кмет на Община Перник