Талантът на “Рилски атлет” Георги Ганджулов – двоен шампион на силен турнир в столицата

На снимката: Ганджулов (вляво) продължава да впечатлява с изявите си от началото на сезона.

Каре отличия заслужиха представителите на “Рилски атлет” в състезанието от националните летоатлетически серии “Атлетиката търси таланти” в столицата. Най-добре се представи младата надежда Георги Ганджулов, станал двукратен първенец и носител на сребърно отличие.

Ганджулов бе над всички в сектора за скока на дължина с 4,86 метра и в бягането на 200 м с 26,58 сек, а в по-късата дистанция – на 60 м, окупира втората позиция, записвайки и нов личен рекорд от 7,8 сек.

Съотборникът на Георги Александър Шаренкапов пък се пребори за бронз в бягането на 800 м, преминавайки финалната линия за 2:27,30 мин. В същата дисциплина при момичетата, в дебюта си в състезания на открито, Любомира Лазарова се нареди четвърта с 2:47,03 мин. В надпреварата участва и Таня Георгиева, пробягала 60 м за 9,68 сек и записала опит от 3,48 м в сектора за скок дължина.

Още двама самоковски атлети, състезаващи се за столичния клуб “Спортико”, се понравиха с изявите си. Изабел Крамарска се окичи със злато в скока на дължина с 5,21 м, както и в бягането на 800 м (2:31,52 мин). В същата възрастова група Димитър Тосков завърши пети и шести в скока на дължина.

Следващият турнир от календара на БФЛА е държавното първенство за юноши младша възраст – на 26 и 27 май в София.