Отличиха 52-ма млади творци в общински конкурс за детско творчество под патронажа на кмета Паунов в Кюстендил

151 млади творци участваха в четири направления.

На тържествена церемония в Общински драматичен театър бяха наградени победителите в Общински конкурс за детско творчество “Кюстендил – това е моят град”. Той се провежда за 15-а поредна година и е под патронажа на кмета на община Кюстендил Петър Паунов. Целта на организаторите в да се стимулира развитието на детското въображение, фантазия и творчество. От участвалите 151 млади творци в направления „Изобразително изкуство“, “Приложно изкуство”, “Литературно творчество” и “Фотография” бяха отличени 52 деца. Раздадени бяха 10 първи, 13 втори, 11 трети места и 18 поощрителни награди.

Бойко Малинов, директор на Обединен детски комплекс, поздрави талантливите деца, техните учители и родители. Той заедно с Нели Петкова, директор на дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт“ в община Кюстендил, връчиха наградите на победителите. За доброто настроение на победителите и многобройната публика се погрижиха децата от театралната школа към ОДК с ръководител Ани Кръстева и танцьорите от ДЮТА “Кюстендилче” към ОДК с художествен ръководител Рангел Маджарски – носители на множество награди от национални и международни конкурси и фестивали.

Отличени бяха 52 момчета и момичета.

С мюзикъла “Храбрият оловен войник” от Мая Дългъчева и Лили Александрова, в който участваха деца от театралната школа към ОДК и от ВГ „Калпазани“ към ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, завърши театралният маратон на школата. Спектакълът бе поздрав за участниците в конкурса и за всички деца по случай предстоящия празник – 1 юни.