В Кочериново отбелязаха Деня на детето с „Цветна приказка“ и рисунки в парка

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Над 50 деца се включиха в празника на детето в Кочериново, а 150 малчугани и още толкова родители и жители на градчето наблюдаваха с интерес програмата, чийто сценарий бе подготвен от организатора към читалище „Пробуда“ в Кочериново Румяна Кацарска.

Малките актьори от трупата при читалището представиха постановката „Цветна приказка“ на Мая Дългъчева. Всички те са ученици от 3. и 4. клас при СУ „Христо Ботев“. Клоунът Станислав, който е седмокласник от училището, през това време раздаваше балони.

След това отбори от по 5-6 деца се включиха в конкурса под наслов „Цветен първи юни около фонтана“ за най-добра рисунка с цветни тебешири върху площада. Журито отреди първо място за подготвителната група при ОДЗ „Ален мак“ – гр. Кочериново с учителка Моника Цветкова. Второ място бе за групата от Бараково и трето – за Първа група при ОДЗ „Ален мак“. Те получиха по една футболна топка за момчетата и играчка – бебешка количка за момичетата, а за всички останали имаше лакомства, осигурени от общината.