Общинарите от Гоце Делчев писаха отличен на полицията, майор  Васил Франгов отчете: 33 са телефонните измами за първото тримесечие, 33-ма са хванати да шофират пияни или дрогирани

Франгов запозна съветниците с дейността на РУ за 2017 г. и първото тримесечие на 2018 г., като по време на отчета присъстваше и началникът на РУ главен инспектор Ангел Зайков.

 ОбС шефът Ангел Гераксиев: Да се засили контролът в невралгичните точки, искаме по-твърди мерки срещу системните нарушители

Общинските съветници са доволни от работата на служителите на Районното полицейско управление. Това съобщи на редовна сесия на местния парламент в Гоце Делчев неговият председател Ангел Гераксиев. Той направи и препоръка за засилване на контрола в невралгичните точки на града и селата в общината, като предложи срещу системните нарушители да има по-твърди мерки. От РУП-Гоце Делчев направиха отчет на дейността си през миналата година. За изминалата година в района са регистрирани 33 тежки пътни произшествия с двама убити и 34-ма ранени. За времето от януари до март тази година тежките катастрофи са две с четирима ранени.

Майор Васил Франгов запозна съветниците с дейността на РУ за 2017 г. и първото тримесечие на 2018 г., като по време на отчета пред ОбС присъстваше и началникът на РУ главен инспектор Ангел Зайков.  „Регистрирани са две прояви по чл. 325 за едро хулиганство, като има образувани две досъдебни производства. За 2017 г. са констатирани две прояви за дребно хулиганство, като са санкционирани две лица с административна санкция – глоба. През първото тримесечие на 2018 г. има регистрирана една проява по Указа за дребно хулиганство, за което е наложена глоба. През 2017 г. и първите три месеца на 2018 г. има регистрирани общо две прояви по Закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия, като също са наложени глоби. През 2017 г. от служители на РУ по наредба №1 на община Гоце Делчев са съставени общо 77 акта, а за първите три месеца са съставени 18 акта по наредбата. Продължава работата от служителите на Районното управление по неправилното паркиране на територията на общината. За 2017 г. има съставени 1929 фиша по наредбата, а за първите три месеца на 2018 г. по наредбата са съставени 474 акта за нарушения на обществения ред на публични места и за нарушение на нощната тишина от питейни заведения. Обстановката по безопасността на движението през изтеклата и настоящата година е сравнително добра, като има лека тенденция на спад. За 2017 г. са възникнали 33 ПТП-та с двама убити и 34-ма ранени. За първото тримесечие на годината са станали само две тежки ПТП-та с 4-ма ранени. През изтеклата година има регистрирани 10 престъпления от „ало” измамници. След употреба на алкохол и наркотични вещества, без свидетелства за управления на МПС, управление на нерегистрирани МПС-та са регистрирани общо 133 престъпления. За първото тримесечие на годината също са регистрирани 33 престъпления от същия характер. Основна част от престъпленията са на територията на града, като едно има в село Мосомище. Извън отчета ще кажа няколко думи по работата за наркотичните вещества. За 2017 г. в РУ има регистрирани 54 заявителски материала за задържане и съхранение на наркотични вещества. От тях са прекратени 22 по маловажност, остават 32.  22 от тях са разкрити и има привлечен обвиняем. Поради липса на експертизи за останалите 10 няма привлечен обвиняем‘, обясни пред общинарите майор Франгов.

Общо 212 са регистрираните престъпления за 2017 г., 10 от тях са телефонни измами. За първото тримесечие те са 33. Установени са 27 извършители на деянията. Той допълни, че за изминалата година са задържани 6 килограма зелен канабис, 60 грама амфетамини и 560 грама канабис. „Ниска е разкриваемостта на кражбите – около 20 процента“, каза още полицейският служител.