СУ „Св. Паисий Хилендарски“ -Дупница, завоюва приз „Училище посланик на Европейския парламент“, Теодора Златарска грабна  награда за творба на испански

Учителките Наташа Тодорова и Маргарита Сапунджиева сред наградените, С. Лазаркова се класира трета с реферат „Освобождението на Дупница“

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ -Дупница, завоюва нови отличия и признание, съобщават от учебното заведение. Поредните успехи са от конкурсите „Куба – далечна и близка“ и „Заедно в XXI в.“. „На 25 юни в Националния дворец на децата в София се състоя официалното връчване на наградите на първенците от ХI Национален конкурс „Куба – далечна и близка“. За единадесети пореден път в него участваха ученици от испанските паралелки на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и отново са сред най-добрите. Отличена бе Теодора Златарска от ХI „б” клас в раздел „Творби на испански език“ и с второ място в раздел „Реферати“. Отличена бе и нейната учителка Наташа Тодорова. Наградите връчиха Н.П. Извънредният и пълномощен посланик на Република Куба в България г-н Педро Пабло Сан Хорхе и председателят на журито г-жа Тамара Такова, която отбеляза специално високото качество на творбата на испански език”, хвалят се от школото.
Стана ясно още, че на 26 юни в Руския културно-информационен център са връчени наградите в Международния конкурс „Заедно в XXI в.“, проведен със съдействието на МОН и под патронажа на Руската федерация в Република България. Наградени са Симона Лазаркова от XI „б” клас за реферат на тема: „Освобождението на Дупница“ (III награда) и г-жа Маргарита Сапунджиева като ръководител и консултант. Творбата на Симона съхранява родовата памет, тъй като ученичката е наследник на Никола Лазарков – дупнишки краевед и историк, свидетел на събитията.
СУ „Св. Паисий Хилендарски“ получи и дългоочаквания приз „Училище посланик на Европейския парламент“. Плакетът и сертификатите на младшите и старшите посланици на ЕП бяха връчени от името на Бюрото на Европейския парламент в България за активна дейност и популяризиране на европейските идеали и ценности.

 

 

 

 

 

Юлияна КОЛЧАКОВА