Въодушевен от пълната зала на конференцията в столицата, лидерът Юлиан Ситарски обеща в Перник: Тръгваме към възраждане

Д-р Симеонов, Ситарски, Маринов, Димитров /от ляво на дясно/

 

СДС не е отмираща партия, имаме сили и увереност и тръгваме към истинско възраждане, а най-красноречивото доказателство бе препълнената зала на националната конференция, проведена преди броени дни в столицата, заяви на специална пресконференция в Перник вчера областният лидер на „сините” Юлиан Ситарски. В нея взеха участие и д-р Адриан Симеонов – председател на общинското ръководство на СДС в Перник, заместникът му Емануил Димитров и зам.областният председател на парията и председател на общинското ръководство в Земен Стефан Маринов.

Радостен съм от факта, че на конференцията в София видях в залата много млади хора, някои от които дори не са били родени в онези паметни дни през 1989 година, в зората на демокрацията. Значи „синята” идея е жива и именно тези усмихнати лица и пламъка в очите ми дава увереност, че СДС ще се отлепи наистина от дъното и ще тръгне нагоре, сподели Ситарски. Целта ни е да вървим напред, да накараме десномислещите хора да ни повярват отново. Ще браним евроатлантическите ценности и ще  се борим българите от европейски граждани да станат европейски граждани с европейски доходи, каза още областният лидер на СДС в Перник. Разбира се, това е лесно да се изговори, но е трудно да се постигне, но вярвам, че ще намерим и други хора с дясно мислене, които ще работят заедно с нас за тази кауза, която ще ни консолидира, добави Ситарски. Той сподели още, че СДС е опозиция на управляващите, ще се противопоставя на всички политики, които не са добри за страната ни, но ще подкрепи всяка инициатива, която ще води напред и нагоре България. Ние сме катгорични в позицията си, че идеята за България като част от Обединена Европа включва интеграция в отбраната, граничната сигурност, външната политика, борбата с корупцията, Ние сме за свободна пазарна икономика, против прекомерните регулации и бюрокрация, спъващи развитието на икономиката или опитващи се да налагат изкуствено  ляво социално инженерство и планиране, както е записано и в политическата декларация на 23-та Национална конференция на СДС, зяви Ситарски

Представителите на ръководството на сините в региона споделиха, че обединявайки се около тези идеи, те започват подготовката за местните избори и изборите за евродепутати. Имаме достатъчно време да решим вътрешнопартийните си проблеми и да се мобилизараме за изборите догодина, са категорични те.

На форума стана ясно още, че местните структури сами ще решат как да се явят на вота за местни органи на самоуправление идната есен – дали сами, или в коалиция. Такова е решението на националното ръководство на партията. След изборите обаче ще се носи и индвидуална отговорност според постигнатите резулати, добави Ситарски и уточни, че единствената невъзможна коалиция е с БСП и ДПС.  Успешната формула за сините, според него и колегите му е опит, професионализъм, плюс младост и енергия!