След спор заради куче: Мъж простреля друг в корема

На местопроизшествието веднага са започнали действия по разследването

Мъж бе прострелян малко преди 10 часа вчера в подлеза на булевард “България” и булевард “Гоце Делчев”. Пострадалият е тежко ранен в корема. Скандалът възникнал между двама съдържатели на съседни магазини, пише “24часа”. Кучето на единия се изходило пред магазина на другия, те се скарали и единият издавил пистолет.

Състоянието на простреляния 50-годишният мъж е тежко, защото са засегнати няколко вътрешни органи, съобщиха от Военномедицинска академия.

Според една от версиите простреляният мъж също е собственик на търговски обект в подлеза, според свидетели обаче е бил клиент на един от магазините на стрелеца.

Скандалът възникнал между двамата, защото кучето на жертвата се изпикало пред магазина, скарали се и собственикът на обекта извадил пистолет и прострелял 50-годишния мъж.

Съпругата на простреляния е била с него, съобщи главният разследващ полицай на СДВР комисар Стойно Цветков. Той потвърди информацията, че поводът за скандала е кучето простреляния, което уринирало пред витрината на магазина на стрелеца.

“Имаме информация за палка, но до момента не е установена дали пострадалият я е извадил или само носил. По сведения на неговата съпруга той я носил в случай, че кучето бъде нападнато от други животни”, каза Цветков. Той посочи, че нападателят е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда.

Около 13.30 ч. вчера стрелецът бе изведен от подлеза с белезници. Пред журналисти 59-годишният мъж каза само, че съжалява.  Разследването е под наблюдението на Софийската градска прокуратура. Продължава работа по изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се.