Внимание! 80-годишна баба в Перник дари 11 бона на «ало» мошеници

Само за два дни две възрастни перничанки станаха жертва на «ало» измамниците. Вчера от пресцентъра на Областната дирекция на МВР алармираха за новия случай, в който новата жертва е 80-годишна жена. Тя е изгоряла с 11 хиляди лева.

Приложена й е вече старата, но все още работеща схема с провеждаща се полицейска операция. На телефона й се обадил мъж, който се представил за служител на МВР. Заявил, че в момента се провежда акция по залавянето на телефонни измамници и поискал бабата да събере всички налични пари и да ги предаде като веществени доказателства. Казали й също, че може и тя да стане обект на измама или заплаха от престъпниците. Така изплашената и лековерна пенсионерка събрала около 11 хиляди лева, сложила ги в найлонова торба и ги изхвърлила през терасата. По-късно семейството й разбрало, че е измамена, и подало сигнал в полицията.

От Областната дирекция на МВР в Перник отново напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. При всеки съмнителен случай да се подават сигнали на тел. 112 или да се търсят роднини, приятели или познати. Вчера от пресцентъра на Областната дирекция на МВР разпространиха и специална листовка, в която се обяснява по какъв начин могат да бъдат разпознати телефонните измамници и как трябва да се процедира, ако опитат да ни превърнат в тяхна жертва.