Босовете на кукерската група от „Косячка” Антон Панев, Димитър Златев и Стефан Чачкаров отпразнуваха 50-годишнини на бурен купон в Симитли

Кукерската група от махала „Косячка” събра стотици на голям празник в квартал „Ораново” на Симитли.

Трима от най-верните кукери и основоположници на групата имат 50-годишен юбилей -Антон Панев, Димитър Златев и Стефан Чачкаров, и веселбата беше в тяхна чест. Няколко казана храна бяха вкусно приготвени за всички празнуващи, а дългите маси, подредени на площадчето в махалата, бяха отрупани с гозби. Стотици приятели на кукерството се събраха и се веселиха за здравето на всички кукери. 

Оркестър с жива музика повдигаше градуса на настроението до късно през нощта. Малките кукерчета от Косячката махала не спираха до помагат на организаторите и следяха за нормалното прекарване на гостите. Детското хоро впечатли всички, а най- веселите кукери сервитьори забавляваха гостите до сутринта. Празнична заря обагри небето в чест на тримата юбиляри. Кметът Апостолов и кметът на село Черниче не пропуснаха да уважат поканата и заедно с всички приятели и любители на кукерството се поздравиха с наздраве. Красиви кукерски костюми винаги показва групата на Косячка махала, интересни старци, баби и съвременни персонажи са част от многочислената група.