Дядо Серафим отслужи литургия в Роженския манастир, Дияна Димитрова: Приятелката ми Соня долетя от Италия за празника, доволни сме, че черквата на Яне Сандански се ремонтира

Света литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим в манастира “Рождество на Пресвета Богородица” в присъствието на още десетки свещеници от Санданска епархия и църковния хор от Хаджидимовския манастир. На празника в Роженския манастир се стекоха стотици християни от цяла България, а също и гости от чужбина. Имаше и много руски граждани. Всички се поклониха пред чудотворната икона, а после бяха на литийно шествие с иконата около църквата. В двора беше отслужен празничен водосвет от владиката Серафим и всички бяха поръсени за здраве и благоденствие. На обяд беше раздаден агнешки курбан и хляб на миряните. Майстор-готвачът пак беше от село Марикостиново.
„Много сме доволни, че старата църква, построена от Яне Сандански, със средства на населението от Мелнишкия край, е укрепена отвън с колони и се ремонтира отвътре, както бе обещал приживе Неврокопският митрополит Натанаил”, казаха Дияна Димитрова и гостенката й Соня, долетяла специално от Италия.

Пътят с дължина 5 км през Златолист е ремонтиран и отворен за движение до Роженския манастир, което е дело на община Сандански. Кметът на Мелник Наско Петев беше създал добра организация за празника в храма и пътя до храма, имаше и полицейско присъствие. Гостите посетиха музея в Мелник и другите исторически забележителности в града и околностите.