80-метрова черга и над 300 зелници на международния фестивал „Балканска черга“ в Шишковци, организаторите дават 100 кебапчета за дърпане на въже

80-метрова черга от зелници ще бъде подредена на традиционния международен фестивал „Балканска черга“ в кюстендилското село Шишковци. Очакванията и през тази година са на проявата да присъстват хиляди гости от страната и чужбина. Над 300 ще бъдат зелниците, които ще се подредят на една обща черга.

„Цялото това нещо е достойно и за рекорд на Гинес. Ще има традиционни зелници от Кюстендилския край и не само. Гостите от Сърбия и Македония също ще се включат. “Показваме „Гозбите на баба“ в обособена шатра, ще има стара готварска печка на дърва, на която ще покажем, как се приготвят ястията на нашите баби.

Балканска черга се провежда за 8-ма поредна година в селото на Майстора и с всяка изминала се радва на още по-голям интерес. Този път проявата е насрочена за 22 и 23 септември, когато на една обща черга в Шишковци ще могат да седнат българи, сърби и македонци.

„През тези два дни ще има още много изненади. Предвидили се да проведем конкурс за най-добра домашна ракия, турнир по борба, дърпане на въже с награда 100 кебапчета “, обясниха още организаторите.