Кметът Бръчков показа 10 причини да остана в моя Петрич, Таня Димитрова взе награда за въвеждане на „Религия” в училищата

Кметът Димитър Бръчков представи десет успешно започнати обекти на изложбата „10 причини на остана в моя Петрич”. Събитието се проведе в античния град Хераклея Синтика.

„Без обществена подкрепа при определяне дневния ред на Петрич и общината нямаше да успеем да изградим своя визитка на управление. Заради това благодаря на будните жители на нашата община, които са били винаги наш коректив”, каза Бръчков. Той представи градски парк на Петрич; рехабилитация на републикански път Първомай – Старчево; Общински пазар; саниране на жилищни сгради и сгради от обществения сектор; ремонт на болницата; осигуреното финансиране за изграждане на Клетка 4 на Регионалното депо; цялостен ремонт на спортната зала в района на Гранична полиция; мащабни ремонти в три училища и една детска градина по ОП „Региони в растеж”; мащабните проучвания в обект Античен град Хераклея Синтика; провеждането на шествия от петричани за годишнините от гибелта на Апостола. В инициативата „10 причини да остана в моя Петрич” бяха раздадени следните награди:
– В раздел икономика – фирма,  открила до момента 350 работни места в община Петрич.
– Култура – на доц. д-р Людмил Вагалински – ръководител на археологическите проучвания в обект Античен град Хераклея Синтика.
– Спорт – за спортист Никол Ангелова, лека атлетика.

– Образование – за учител на Таня Димитрова – висок принос за въвеждане на предмет «Религия» в училищата на община Петрич. – Туризъм – сдружение «Млад планинар» – гр. Петрич.