Над 200 кукери вдигнаха бурен купон в Симитли, кметът Апостол Апостолов вдигна наздравица

Над 200 пазители на кукерството в Симитли се събраха на голям празник. Първи квартал, втора група, традиционно казва своето „Благодаря“ на всички, отворили вратите си за тях на 1 януари в края на ноември.

Когато традициите с живи, когато поверията се предават от дядовци на внуци и синове, тогава и кукерството няма да прекъсне да съществува, коментираха гостите на празничната трапеза.

Това бе и поводът кукерите от Първи квартал, втора група в Симитли да съберат приятели и гости на кукерски банкет. Групата е съставена предимно от млади хора, които пазят предаденото им от бащи и дядовци.

Те участват в много фестивали и прославят името на града. Най-ревностният пазител на кукерската традиция – кметът на община Симитли Апостол Апостолов, вдигна наздравици със своите приятели и им благодари, че пазят традицията жива. С наздравици и веселба кукерите си пожелаха да бъдат все такива родолюбци и никога да не забравят традициите, запазени с векове. Повечето от тях споделиха, че вече е започнала подготовката за 1 януари.