Пътната обстановка в Перник е усложнена, глобяват фирмата за зимна поддръжка

  • Безразборното паркиране по улиците блокира снегорините, казаха от общината

 

„Заради обилния снеговалеж пътната обстановка в община Перник е усложнена“, коментира кметът на града. Продължава обработката на пътищата в общината, градският транспорт спазва графиците при зимни условия. Чистят се централните улици, както и вътрешнокварталните, на които се намират училища и детски градини. Няма блокирани села и квартали.

„Искам да обърна внимание, че най-често проблемите при почистването идват от много паркирали коли. Безразборното паркиране по улиците „Ю. Гагарин“, „Благой Гебрев“, „Карл Маркс“, „Стара планина“, „Протожерица“ блокират снегорините и се забавя процесът“, сподели кметът и посочи, че има участъци, където общината не е доволна от това, което фирмата е почистила, за което ще бъде санкционирана.

Въпреки всичко от вчера до момента са направени по 3 обработки. 17 снегопочистващи машини са на терен и почистват централната градска част и четвъртокласната пътна мрежа.

„Започва почистването на тротоарите, спирките и подлезите на територията на община Перник. В момента Общинският инспекторат извършва проверки за непочистени пространства пред магазини и фирми. Зима е все пак и трябва да се съобразяваме с климатичните условия. Обръщам се и към гражданите, нека всеки да почисти пред дома си“, апелира кметът.