Бившият шеф на Авторемонтния завод в Дупница Людмил Ракиджийски: Пия червено вино срещу грип и настинки, в него има над 200 полезни съставки

Людмил Ракиджийски
  • Дупничани наблягат на плодовете и чайовете, за да се предпазят от простудни заболявания

Дупничани залагат на топли напитки и плодове вместо на лекарства в битката с неприятните настинки. В няколко области вече бе обявена грипна епидемия, като в следващите дни броят им най-вероятно ще се увеличи.

Калинка Кашукеева

По този повод „Вяра” реши да попита дупничани как се справят със студеното време и по какъв начин се предпазват от нежеланите простудни заболявания и инфекции.
70-годишният Людмил Ракиджийски даде своите съвети как може да бъдат избегнати неприятните настинки. „Наблягам повече на плодовете и зеленчуците. Смятам, че те много влияят за предпазването от грипа. Аз сам си ги произвеждам в близкото село Усойка. Също така мое производство са си и виното, и ракията.

Иванка Тодорова

Пийвам си винце на обяд. То е много полезно. Мъжът може да употребява до 400 грама вино на ден, което не е опасно за здравето. При жената позволеното количество е малко по-малко, в порядъка на 200-300 грама дневно.

Подробности в печатното издание