Вицепрезидентът И. Йотова и кметът Москов зарязват лозята в Делчево, шефът на сомелиерите М. Марковски с лекция

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на традиционния празник на виното в село Делчево. Празникът се организира от община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан. Тази година той ще се проведе на 9 и 10 февруари 2019 г. (събота и неделя).

В събота, 9 февруари, в 13,00 часа председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски ще изнесе лекция за особеностите на района по отношение на винопроизводството и как по най-добрия начин да се комбинират с храната различните видове вина. Ще се състои и конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия. Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще започне в 14,00 часа, а най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото. 

На 10 февруари (неделя) от 10,30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността Баира. В него заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов ще се включи и вицепрезидентът Илияна Йотова. В 11,00 часа на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, мъжките фолклорни групи от селата Мосомище и Абланица, женска певческа група с. Мосомище и мъжка фолклорна група „Голешовски фантове“. Както винаги на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника.

За всички, които не разполагат със собствен превоз, е организиран транспорт за 10 февруари (неделя) в 9,00 часа от бившия магазин „Валан”.