Дупница отново бе блокирана от жандармерията за поредна специализирана полицейска акция. Десетки служители на реда окупираха града с микробуси и леки автомобили на жандармерията само десетина дни след последната подобна операция.
Както вече ви информирахме, тогава масово бяха проверявани автомобили, търговски обекти и лични документи в Дупница, околните села и близките общини Бобошево и Сапарева баня. На щателна проверка бяха подложени и колите на живеещите в най-големия дупнишки ромски квартал „Гиздова махала”. След първата акция бе арестуван издирван молдовец, както и мъж, налетял на бой на свой познат.
„Плановата специализирана операция е на служители на Районното управление в Дупница с участието на жандармерията и е била насочена към проверки в малките населени и отдалечените места, в които няма постоянно полицейско присъствие. Проверките не са били само там, както знаете, преди десетина дни отново имаше подобна операция. Тези проверки са извършвани по отношение на незаконната миграция, престъпления, свързани с икономически деяния и противодействие на конвенционалната престъпност. Утре (б.а. – днес) ще оповестим обобщените резултати от операцията”, каза пред „Вяра” говорителят на Областна дирекция на МВР – Кюстендил Катя Табачка.

Please follow and like us:

1 коментар

  1. Абе требва да има всяка седмица проверки от висша полиция Жандармерия всяка седмица в Дупница .Града е пред разпадане и наркозавладявяне.

Comments are closed.