В центъра на Дупница гърмяха като бомби прозорци с ПВЦ дограма, за късмет няма жертви

Бай Йордан не можеше да сдържи сълзите си.
  • Пенсионерите Ваня и Йордан Димитрови останаха без покъщнина

 

Пожар изпепели всичко във всекидневната на семейството пенсионери Ваня и Йордан Димитрови от Дупница. На въглен станаха дограмата, пералнята, телевизорът, уредбите, диванът, столовете, масата…

Роднината на Йордан и Ваня – Спас Спасов, се разплака.

За куриоз оцеля напълно само печката на дърва и въглища – най-вероятният виновник за пожара. „Дори драскотина й няма”, констатира Йордан.

Роднината им Спас Спасов не издържа на страшната гледка и се разплака: „Винаги бедата застига най-бедните и добри хора”.

Пожарът на ул. „Трети гвардейски полк” №79

От недобре изгаснала печка на дърва и въглища е тръгнала искрата на пожара, смята семейство Димитрови. Много късно, когато огънят вече е в разгара си, хората виждат пламъците и звънят на 112. Наскоро строената бетонна ограда не е позволила на съседите да видят по-рано пламъците. Незрящата Ваня, която е с висок процент инвалидност, и съпругът й Йордан Димитрови разбират за пожара едва когато се прибират у дома.

Печката, причинила пожара, е непокътната.
Изгорялата пералня

Дупнишката пожарна се отзовава веднага на сигнала и спасява останалата част от къщата и паркирания под гърмящите прозорци автомобил. Потърпевшата Ваня сподели: „Сутринта не сме палили печката, но явно от вчера е имало неизгорели въглища и са се разгорели”. Йордан и Ваня имат двама синове, които бяха на работа, родителите им не знаеха дали са застраховали къщата и имуществото. Съседката Ани Дачина посъветва пострадалото семейство Димитрови да се обърне с молба до община Дупница за еднократна помощ.

Дупнишките пожарникари бързо изгасиха пожара.
Съседката на Димитрови – Ани Дачина
За късмет не се е взривила и колата, паркирана под гърмящите прозорци.

 

Подробности в печатното издание