Домът на културата в Сандански обновен по проект за енергийна ефективност

  • Кметът Котев: Обновленията продължават, има идеен проект за цялостната визия на дома и отвътре

 

Домът на културата в Сандански стана модерна и мултифункционална сграда за сценични изяви и концерти. Това е обобщението от заключителната пресконференция, която бе дадена по проекта „Подобряване на енергийната ефективност на сградата на Дома на културата в град Сандански”, изпълняван по договор за безвъзмездна финансова помощ.

Бяха представени постигнатите резултати, изпълнените дейности и разходваните средства по бюджета на проекта в най-важната сграда на културната инфраструктура на Сандански и общината.

В края на пресконференцията се проведе кратък празничен концерт, на който присъстващите се насладиха на изпълненията на Вокална група „Звънче” с ръководител Здравка Гошевска и Танцов състав „Празник” с ръководител Михаил Митрев.

Наред с дейностите по проекта бяха извършени и редица обновления – на гримьорните, санитаро-хигиенните помещения, галерията на втория етаж също придоби съвсем нов и съвременен облик. Красива озеленителна система разкри пространството около Дома на културата, където вече цъфтят, подредени и прилежно поддържани, различни видове сезонни цветни композиции и вечнозелени растения.

Кметът Котев изрази своето задоволство, че с ремонтните дейности бе вдъхнат нов живот на културния облик на града и два-три пъти, а понякога и по-често през седмицата в Сандански се провеждат културни събития. В края на своето приветствие кметът съобщи, че ремонтите и обновленията продължават и вече има идеен проект за цялостната визия на Дома на културата не само отвън, но и вътре.