С трудна победа над „Миньор” футболистите от Сандански заеха 3-то място в класирането

Снимката: minyor-pernik.bg

Футболният отбор на Сандански „Вихрен” постигна трудна победа срещу „Миньор” (Перник) в мач от 23-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Срещата бе равностойна през първите 15-ина минути. В 17-ата мин вратарят на домакините Симеон Симеонов с крак отрази силно насочена топка от страна на гостите. Малко по-късно пък вратарят на „Миньор” Леонтиев отрази насочената от фаул към вратата му топка от капитана Вальо Георгиев. В 25-ата минута студен душ обля санданчани. След фаул, отсъден от главния арбитър Иван Иванов, опитният Томислав Павлов от гостите извиси топката над стената и тя се спря неспасяемо в десния ъгъл на Симеонов за 0:1. В 45-ата минута Милен Златков, който влезе в игра в 22-рата минута на мястото на контузения Димитър Петков, не успя да порази опразнената врата на гостите.
Второто полувреме започна с натиск на домакините. Вальо Георгиев и Божидар Божилов не успяха да излъжат отблизо вратаря Леонтиев. В 51-вата минута след центриране от ъглов удар отдясно Атанас Чепилов насочи топката към включилия се в помощ на нападението Даниел Златков и с глава той простреля вратаря Леонтиев за 1:1. В 64-тата минута имаше нова радост за феновете на „Вихрен”. Тогава след центриране по идентичен начин както при първия гол Вальо Георгиев свали топката с глава и тя попадна у французина Родриг, който отбеляза за 2:1.

Гостите тръгнаха да търсят изравняване на резултата, но защитата на домакините, водена от Вальо Георгиев, беше на мястото си и не допускаше обстрел отблизо. В 3-минутното продължение, дадено от главния съдия Иван Иванов, невероятната намеса на стража на „Вихрен” Симеон Симеонов бе причина да не се стигне до изравнително попадение. Силно впечатление на зрителите направи фактът, че старши треньорът на „гладиаторите” Здравко Лазаров успя да мотивира момчетата. С тази победа отборът на „Вихрен” заема трето място във временното класиране с 44 точки, а „Миньор” – седмо с 34 точки.