Звено за неотложна медицинска помощ се открива в Радомир

  • Софийски медицински център влага 200 000 лв. в ремонт на помещенията, брои 1200 лв. наем

Общинският съвет в Радомир е преотстъпил на столичен медицински център шест помещения в градската поликлиника за изграждане на звено за неотложна медицинска помощ. Това съобщи председателят на Общинския съвет Светослав Кирилов.
Бъдещата медицинска структура ще разполага с лекарски кабинети, денонощна лаборатория и дневен стационар. Тя ще бъде разположена върху 200 кв.м в бившето детско отделение в сградата на градската поликлиника. Предвижда се новото звено да заработи официално след четири месеца.

Дотогава софийският медицински център се е ангажирал да вложи 200 000 лв. в ремонт на помещенията и оборудването им с медицинска техника. Пациенти в неотложното звено ще се приемат в делничните дни след 16 ч., цялата нощ до 8,00 ч. сутрин и 24 часа в почивните и празнични дни. Дневният стационар ще има четири легла. Ще се ползва линейка на ЦСНМП в Радомир.
Така жителите на общините Радомир, Ковачевци и Земен ще могат да получат по-качествена здравна услуга, коментира Кирилов. Столичният медицински център ще плаща 1200 лв. месечен наем за помещенията. Договорът е с 5-годишен срок, предвижда се при интерес от двете страни да бъде продължен до десет години.