Футболистите на ОФК „Елин Пелин” е първенец на Софийска област

  • Отборът на „Гранит” от Владая отива на бараж за влизане в Югозападната трета лига

 

На финала момчетата на играещия треньор Борислав Тонев от Елин Пелин победиха Драгоман с 1:0. В герой на мача се превърна Антон Димитров, който вкара единственото попадение в 12-ата минута. За попадението асистира Костадин Насков, който проби отдясно и подаде пред вратата. Там оставеният непокрит Димитров отклони топката в мрежата без проблеми за 0:1. Срещата не предложи кой знае колко интересни положения пред двете врати. По-опитният и по-грамотно подходилият отбор беше този на Елин Пелин. Те приеха играта в своята половина и разчитаха на редки, но много опасни контраатаки. Именно при една от тях падна и голът. Секунди преди почивката Насков отново излезе на чиста позиция, но вместо да подаде на непокрития Димитров, реши да играе сам и сбърка. Топката му беше избита от краката в последния момент от защитник в зелено. В 80-ата минута пък само късметът спаси драгоманци от второ попадение. Юлиян Христов проби отляво и центрира в пеналта. Илия Русимов се хвърли и с плонж засече топката, която се отби от напречната греда.

„Гранит” (Владая) пък е новият столичен първенец. На финала „жълто-черните“ победиха „Спартак” (Подгумер) с 5:2. С хеттрик за победителите се отличи Марио-Аврам Томопулос, който заедно с капитана Теодор Тодоров заслужи и най-висока оценка от своя отбор. Срещата, играна под проливния дъжд, излял се над София, беше изключително интересна, а головите положения се редяха и пред двете врати. Преди почивката играта беше равностойна. Томопулос се пребори за една топка в наказателното поле на „Спартак” и отблизо прониза Даниел Бъчваров – 1:0!

Отговорът на „светлосините“ не закъсня и само 3 минути след това мощният Николай Георгиев изравни по идентичен начин – 1:1. Второто полувреме започна по кошмарен начин за отбора от Подгумер. Още в 47-ата минута Томопулос отново даде аванс на „Гранит” – 2:1. В 59-ата минута Люцкан Люцканов се възползва от колективна грешка в отбраната на противника и опъна мрежата за 3:1. Футболистите на „Спартак” вече нямаше какво да губят и се хвърлиха ва банк напред в опит да стигнат поне до равенство в редовното време. Това оголване в отбрана обаче им костваше твърде скъпо. Само за 4 минути Тодоров (65) и Томопулос (69) решиха всичко, докарвайки резултата до отчайващото за подгумерци 5:2! Силите на Калоян Караджинов и компания стигнаха само за още едно почетно попадение. То падна в 76-ата минута, след като Янко Димов засече в мрежата центриране на Кирил Артъчки отдясно и фиксира крайното 5:2 за „Гранит”. Така отборът на „Гранит” от Владая отива на бараж за влизане в Югозападната трета лига.