• Гено Увардов от Пловдив за четвърта поредна година грабна Купата на кмета и златния медал

 

Стартира четвъртото издание на Националния крос по планинско бягане „Мечи крос” – Белица 2019. Гост на събитие бе Стоян Делчев, олимпийски шампион на висилка и бронзов медалист в многобоя от Игрите в Москва през 1980 г., европейски шампион на висилка от 1977 г. и абсолютен европейски шампион от 1979 г. Олимпийският шампион даде старта на „Мечи крос” – Белица 2019 точно в 10,30 ч. Спортното събитие откриха кметът на община Белица Радослав Ревански и Станимир Симеонов – журналист, спортен коментатор, председател на сдружение „Пловдив бяга”.
Победители в планинския крос по бягане на 12,7 км мъже са: Гено Увардов от Пловдив с време 56,00,20 мин., който за четвърта поредна година грабна Купата на кмета и златния медал. Сребърния медал за второ място с време – 1 ч. 07 мин. и 27 сек. грабна Георги Тодоров Василев от Белица. Третото място и бронзов медал взе Димитър Мавродиев за време от 1 ч. 15 мин. и 37 сек.
Победители на 12,7 км в категория жени, Купата на кмета и златен медал грабна доц. Малина Иванова от София за време от 1ч. 19 мин. и 04 сек. Второто място отиде при Ивана Мраценкова от Белица за време 1 ч. 45 мин. и 36 сек.
На дистанция 4 км момчета първото място за време от 18 мин. и 42 сек. отиде в ръцете на Салих Ахмед Црънгалов от Белица, който грабна Купата на кмета и златения медал. На второ място със сребърен медал се класира Асан Емин Атипов за време от 18 мин. и 49 сек. Мустафа Емин Атипов се класира на трето място за време от 20 мин. и 47 сек. и бе награден с бронзов медал.
На дистанция 4 км момичета Купата на кмета и златен медал отидоха в ръцете на Цветелина Радославова Тодорова от Белица за време от 31 мин. и 37 сек. Второ място и сребърен медал получи Джемиле Салих Козларева от Белица за 32 мин. и 06 сек. А Кристина Димитрова Мавродиева зае третото място и сребърния медал за време от 32 мин. и 13 сек.
Най-малкият участник Александър Николов Чорбаджиев на 6 години, Ахмед Ревански и Сабри Кьосов от Белица получиха специалните награди на Фондация „Четири лапи“ – раници и термочаши с логото на фондацията и парфюмерийни комплекти.
Кметът на община Белица Радослав Ревански благодари на всички участници в мечия крос. На всички организатори от Фондация „Четили лапи“, на сдружение „Пловдив бяга” и на организаторите от община Белица и читалището за отличната органицзация при провеждане на състезанието. Специален поздрав от участниците в „Мечи крос“ – Белица 2019 получи и здравният работник Джени Драскова, която през цялото време се грижеше за здравето на състезателите.

Please follow and like us: