Направиха водосвет в манастира „Св. Петка“ в с. Пенкьовци

  • Поликарп благодари на архимандрит Никанор и свещеник Михаил, дали всичко от себе си, за завършването на новопостроената манастирска сграда и обновяването на светата обител

Тържествен водосвет бе извършен в манастира „Св. Петка“ в с. Пенкьовци, Трънска духовна околия. Осветено беше монашеско крило с три килии за монаси, санитарен възел и магерница с трапезария. Богослужението оглави епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение със ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян“, йеромонах Силуан от манастирското братство, йеромонах Тимотей от манастира “Св. Теодор Стратилат” край с. Балша и др.

След водосвета Негово Преосвещенство епископ Поликарп поздрави духовниците и събралото се множество християни, като изказа особена благодарност на архимандрит Никанор, свещеник Михаил Станкович и техните сътрудници, дали всичко от себе си за завършването на новопостроената манастирска сграда и обновяването на светата обител. От своя страна игуменът на Църногорския манастир и и.д. игумен на Пенкьовската света обител отправиха благодарности за тържествения водосвет и за подкрепата на Софийската св. митрополия. Пенкьовският манастир се обитава и обслужва от монах Софроний от братството на Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян“.