„Граничар” победи „Огражден-1955” с 2:0

Момент от срещата
  • Димитър Дамянов даде голям банкет по случай победата, Живко Хаджиев изпълни песента „Хиляди слънца”

 

 

Над 200 зрители драха гърла на срещата между „Граничар” (Кулата) и „Огражден-1955”. Половината от феновете на стадиона бяха от Първомай. Първият гол в срещата бе отбелязан в 39-ата минута. Тогава Мартин Владимиров центрира удачно в наказателното поле на гостите и Живко Хаджиев отклони топката в мрежата им за 1:0. Второто попадение в двубоя домакините отбелязаха от дузпа. В 71-вата минута Мартин Владимиров бе спънат в наказателното поле на гостите и точен от бялата точка бе Йосиф Ангушев за 2:0. В 84-тата минута Велко Шопов от „Граничар” разтресе напречната греда на гостите. Футболистите на домакините реагираха пред главния арбитър за гол, предявявайки претенции, че топката е тупнала зад голлинията, но той не бе на това мнение и даде сигнал за продължаване на играта.
Този мач беше най-добрият от началото на настоящото първенство за отбора на „Граничар”. „Успяхме да победим един от добрите отбори в групата. Мачът беше равностоен и в интерес на истината трябва да признаем, че вратарят ни Тодор Точев спаси 5-6 чисти голови положения. Футболистите и на двата отбора играха на прекрасно подготвен терен. Тази победа бе много авторитетна, защото отборът на „Огражден-1955” е единият от кандидатите за атакуване на първото място в групата”, сподели Димитър Дамянов от Кулата. Последният даде голям банкет по случай победата в местно заведение. Футболистите на „Граничар” се веселиха до ранни зори. Изпълнението на песента „Хиляди слънца” на Орхан Мурад от Живко Хаджиев-Жужи обра овациите на присъстващите. Старши треньорът на „Огражден-1955” Кирил Атанасов сподели: „През целия мач надиграхме отбора на „Граничар” и вместо до 20-ата минута да водим с 3:0, ние допуснахме да бъдем победени с голове от корнер и дузпа.
Тотална некомпетентност от страна на съдийската тройка. Станалото – станало. Вече мислим за останалите мачове от първенството, в които не бива да допускаме грешки. В събота, 19 октомври, ще домакинстваме на отбора на „Подгорец” (Коларово)”.