Костадин Костадинов: Увеличихме с около 50% резултата си, СДС е фактор в Дупница

Няма да работим в Общинския съвет, докато не заловят човека, който заплашва Мариана Димитрова, заявиха от СДС.
  • Областният лидер на сините категоричен: Няма да влезем в Общинския съвет, докато не заловят човека, който заплашва Мариана Димитрова в Крайници

 

СДС се представи много добре на местните избори и е трета политическа сила в Общинския съвет в Дупница. Партията спечели 5 мандата, при 3 в досегашния местен парламент. Това  подчерта на пресконференция областният лидер на сините и водач на листата Костадин Костадинов. „Оценяваме представянето ни на изборите като много добро. Въпреки спекулациите и напук на някои прогнози, ние увеличихме с около 50% резултата си от изборите преди 4 години. Освен това от 3 местата ни в Общинския съвет са вече 5. Показахме безапелационно, че ние продължаваме да сме третата политическа сила в Дупница, ние сме партията с най-голям процентов ръст спрямо 2015 г. Никой не може да си позволи да каже, че СДС в Дупница не е фактор“, заяви Костадин Костадинов. Лидерът на СДС в областта, който е и представител на Югозапада в Националния изпълнителен съвет на политическата сила, е категоричен, че дължат успеха си на работата на общинските съветници в изтеклия мандат. „През последните 4 години показахме, че ние сме предвидими и почтени политици с виждания”, коментира Костадинов. И подчерта: „Ние доказахме, че знаем и можем и хората го оцениха”. Като друга предпоставка за постижението посочи листата с отличен състав, в която не са събрани хора на парче, за да привлекат преференции. „Ние сме партия с цели и дългосрочна политика. Ще бъдем блестящ отбор, по-енергични, по-мотивирани”, допълни Костадинов. Новоизбраният общински съветник увери, че групата ще разгърне програмата си,  независимо от това кой ще бъде кмет и каква ще е конфигурацията в Общинския съвет.

Костадин Костадинов посочи сериозни пропуски в работата на изборната администрация и фрапиращи грешки в документацията. Оповестено бе, че в една от секциите СДС имали 18 гласа, а в протокола не била отбелязана нито една преференция. Това, според лидера на сините, влияе на резултата и води до жалби. Жалба ще подадат и от СДС.

„Изборите се превръщат в една безумна битка за преференции, оформя се едно все по-задълбочаващо се родово-приятелско гласуване. Преференциите се превръщат в сбор от пари, популярност, влияние, а това според мен не е полезно“, каза Костадинов за преференциалния вот.

Лидерът на СДС обърна специално внимание на посегателствата и заплахите срещу кандидата за кмет на Крайници Мариана Димитрова, които нарече терористичен акт. За да се откаже от надпреварата за кметския пост в селото, за около 2 месеца тя е заплашвана 4 пъти. „Това се случва, при положение че цялото село знае кой е извършителят, че има цяла организирана престъпна група с нейните мотиви, която е политически протектирана, с политически представители, със служебни лица и с ясна цел. За какво правим избори? Жената трепери, целта е тя да се откаже. Знае се кой е извършителят. Дал съм показания в полицията, разказал съм за всички лица, които смятам, че са замесени, и въпреки това посегателствата продължават. Целта е да бъде овладяно кметското място. Има показания, има записи от камери. Какво пречи на полицията да извика всички замесени и техните роднини? Има писма, писани на ръка, това е аматьорско изпълнение. Няма да участваме в работата на местния парламент, докато извършителят не бъде заловен, а също и неговите подбудители, поръчители и покровители. Те са известни на всички“, категоричен беше Костадинов. Той отказа да назове имена, като отбеляза, че отговорът на полицията във връзка с посегателствата е: „Работим по случая”.

„Не може да се извършва терористичен акт срещу представителя на тази държава, какъвто е кметът, и това да продължава толкова дълго време, и нищо да не може да се направи. Тероризира се една самотно живееща жена, която държи печата на държавата в конкретното населено място. Значи, че ние не сме държава и общество”, заяви още общинският съветник. Посочено бе също, че Димитрова не е кандидат от СДС, но щом няма държава, те призовават общественото мнение.

„Няма да влезем в Общинския съвет, докато човекът, който сипе заплахи в Крайници, не бъде заловен. Не сме държава. Щом не се взимат мерки, и ние няма да работим“, заяви Костадин Костадинов. На пресконференцията присъстваха и избраните за съветници Георги Георгиев, който е и общинският председател на СДС, Иван Раков и Емилия Кузманова, и Спас Андреев. Като ново лице в Общинския съвет бе представена Емилия Кузманова. Тя е дългогодишен член на СДС, сестра на бившия депутат Борислав Миланов. Кузманова работи в частния сектор. Занимава се с разпространение на печатни издания и има заведение за хранене. Стана ясно, че тя е общинският съветник в Дупница с най-много преференции – над 380. В групата на СДС в местния парламент е и Венелин Коларов – диджей по професия, известен като Боби Коларов.