Местният парламент в Бобов дол увеличи заплатите на кмета на общината и управниците на Мламолово и Големо село

Възнаграждението на Елза Величкова вече е 2600 лв., на Милчо Михайлов – 950 лв., а на Васил Васев – 860 лв.

 

По-високи възнаграждения ще получават кметът на община Бобов дол и управниците на селата Мламолово и Големо село, реши Общинският съвет (ОбС) в миньорския град. Заплатата на градоначалника Елза Величкова бе завишено на 2600 лв., при досегашните 2200 лв. Възнаграждението на кмета на Мламолово Милчо Михайлов вече ще е 950 лв., като до момента бе 880 лв. Заплатата на кмета на Големо село Васил Васев се увеличава на 860 лв., при получаваните досега 800 лв. Увеличението влиза в сила от 1 януари тази година. Докладната записка относно възнагражденията бе приета с явно гласуване на заседанието на местния парламент в четвъртък, като вотът на 5-има от общинските съветници бе „въздържал се”.

На сесията бе повдигнат въпросът и за възнагражденията на кметските наместници в селата, като някои от общинските съветници изразиха мнение, че е редно заплатите на управниците на по-малките населени места също да се повишат.

Както е известно обаче, в началото на годината по решение на национално ниво възнагражденията на служителите в общинската администрация и кметските се увеличиха с 10%.