В Сандански негодуват срещу увеличения на 10 лв. билет за градската баня

  • На ОбС заседание кметът Атанас Стоянов обеща да преговаря с концесионера Илия Пасков за по-ниски цени за учещи и студенти

 

Увеличената цена на билета за банята в Сандански от 8 на 10 лв. предизвика недоволство сред местните хора. Граждани се оплакаха пред съветниците в ОбС от по-високата цена на билета и попитаха дали концесионерът Илия Пасков предвижда по-ниски цени поне за ученици и пенсионери.

Пасков взе хигиенна термална баня в град Сандански на концесия за срок 35 години по времето, когато в курортния град кметуваше Андон Тотев. Присъстващите в залата граждани предложиха на кмета при разговора с местния бизнесмен Илия Пасков да се определи един ден, в който студенти, ученици и пенсионери да ползват минералната баня на половин цена. Градоначалникът Атанас Стоянов пое ангажимент да проведе разговор с Пасков.

На сесията бе поставен и друг наболял въпрос – за това, че учениците от Спортното училище няма къде да тренират, защото не ги допускат на градския стадион и тренировъчните игрища, а те участват редовно в състезания – регионални и национални, и печелят призови места.
Градският стадион е отдаден под наем от предходния ОбС на бизнесмена Коко Динев за 10 години при минимална такса и при условие да могат да спортуват граждани и децата на Сандански при изготвен график. Кметът обеща да проведе разговор с Динев и да се състави график за тренировките, при който учениците от Спортното училище да могат да провеждат занимания на стадиона.

По време на заседанието на ОбС питане постави и Снежана Стоянова за земи в района на град Мелник, с. Лозеница, с. Хърсово, с. Виногради и др., които по думите й се ползват от нови “стопани”, без знанието на собствениците. Тя поиска писмена документация от кмета дали има продажби, отдаване под наем, а кметът пое ангажимент за проверка.