С молебен благодариха за отпуснатите пари за храмове в Кюстендилско

Благодарствен молебен бе извършен в храма “Успение Богородично” в Кюстендил. Поводът са отпуснатите от Министерския съвет финансови средства за строително-ремонтни и възстановителни работи на храмове в Кюстендилската духовна околия.

Молебена извърши архиерейският наместник архимандрит Исаак. На молитвеното последование присъстваха ОбС председателят Михаела Крумова, замектник-кметовете Надя Каратова и Росица Плачкова, Василка Манчева, от областната администрация, общественици и миряни.

След богослужението храмът бе огласен с многолетствие за патриарх Неофит, правителството и благоверния български народ.

Архимандрит Исаак се обърна с кратко слово към присъстващите, нескривайки радостта си от това, че храмовете ще бъдат ремонтирани и приведени в благолепен вид, в какъвто е необходимо да бъдат, което за съжаление, поради липса на финансови средства, дълги години не е било възможно.

“След много години железните окови от храма “Успение Бгородично” ще бъдат свалени – отбеляза той, а взрожденският храм “Св. вмчк Мина, с аязмото, отново ще бъде достъпен за вярващите. Храмът “Св. вмчк Димитър” и манастирът “Св. ап. и ев. Лука” край с. Граница ще бъдат основно ремонтирани, а храмът “Св. Петка” в с. Невестино ще бъде довършен за нуждите на православното население”. Архимандрит Исаак напомни на присъстващите в храма, че радвайки се на случващото се, е необходимо да се благодари за всяко нещо, в изпълнение на апостолската повеля: “Радвайте се. Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса” /1 Сол. 5:16-18/.