Акция антидрога в Пиринско! Арести в Разлог, Сандански, Банско и Гоце Делчев

Иззеха над 11 килограма канабис, амфетамин и кокаин

На територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция, при която са намерени и иззети: над 11 килограма канабис, около 0,3 грама амфетамин и около 3,84 грама кокаин.

При извършена проверка на имот и прилежащи към него постройки в местността „Варвара“, землище на с. Елешница, общ. Разлог, обитавани от 49-годишен мъж от с. Елешница, от полицейски служители на РУ-Разлог са открити полиетиленови чували, поставени в пластмасов бидон, съдържащи около 4,660 килограма канабис. В хода на работата по случая е проверена и ползвана от мъжа изоставена вила в местността „Делниците“, землище на с. Елешница, където в два пластмасови бидона са намерени полиетиленови чували, съдържащи общо около 6,600 килограма канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Сандански е задържан 30-годишен мъж от с. Ласкарево. При извършената му проверка в селото, у него е открито найлоново пликче, съдържащо около 7,97 грама зелена тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Образувано е досъдебно производство.

В гр. Сандански, криминалисти при РУ-Сандански са проверили 17-годишен младеж от града. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа, след като в джоб на дрехата му е намерено найлоново пликче, съдържащо около 9,96 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 22:45 часа във вторник в района на ул. „България“ в гр. Банско, от органите на реда е извършена проверка на лек автомобил „Порше Кайен“. В дамската чанта на 30-годишна пътничка в него, която е от с. Трояново, обл. Стара Загора са открити около 4 бр. полиетиленови пликчета, съдържащи общо 3,84 грама кокаин. Жената е задържана със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

От полицейски служители на РУ-Гоце Делчев, около 23:20 часа във вторник  в с. Дъбница е проверен непълнолетен младеж от с. Дебрен. У същия е намерено завито в станиол бяло прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на амфетамин с тегло около 0,3 грама. Младежът е задържан от органите на реда и е уведомена компетентната прокуратура.

 

 

Снимка – МВР