Балкан победи ЦСКА ІІ на „Армията” с 4:2

Снимки – ФК Балкан

Мачът от 10 кръг на ЮЗГ 1, фаза 2, между отборите на ЦСКА ІІ  и Балкан (Ботевград) се игра в изминалата неделя на стадион „Българска армия”. Срещата започна по-добре за възпитаниците на Иван Редовски. В 20-та минута Здравко Атанасов след самостоятелна акция успя да изпрати от движение топката неспасяемо във вратата на Алек Божев за 0:1. Натискът на футболистите от гостуващия от Ботевград отбор продължи, но непростимите пропуски на Калоян Бонев, Здравко Атанасов и Емил Колев бяха причина да не се стигне до отбелязване на нови попадения във вратата на армейския тим.

След почивката футболистите на Стамен Белчев излязоха по-мобилизирани, заиграха на по-високи обороти и това даде своя положителен резултат. В 48-ма минута Алесандро Николов успя да реализира атаката на своя тим и изпрати топката в мрежата на Кристиян Кирилов за 1:1. Това сякаш окрили младите армейски футболисти и в 60-та минута Георги Чорбаджийски отбеляза красиво попадение, изпращайки топката в мрежата на Кристиян Кирилов за 2:1. Появиха се фатални грешки в отбраната на домакините. Това бе добре дошло за Калоян Бонев, който на два пъти в 69-та и 80-та минути порази вратата на червените и промени резултата на 2:3. Последното четвърто попадение във вратата на армейския стаж Алекс Божев отбеляза Николай Миков, който след отлично центриране на Калоян Бонев в наказателното поле на домакините простреля вратаря на червените за 4:2. При този резултат главният съдия Петър Николов обяви край на срещата.

След мача старши треньорът на ЦСКА ІІ Стамен Белчев сподели: „Това беше най-слабия мач за нашия отбор през пролетния дял на първенството. Независимо, че мачът беше без значение за нас, винаги трябва заради името ЦСКА да се играе на ниво,  независимо къде и срещу кого играеш. За жалост, имаше отсъстващи 7 футболисти от набор 2006, които попълниха групата на колегите Добри Митов и Иво Станев за участие в международен турнир във френския град Лил. През седмицата имахме и шестима абитуриенти, така че не се противопоставихме на ниво на опитния отбор на Балкан(Ботевград) и съвсем заслужено загубихме срещата. Като цяло отборът на гостите в този мач игра по-добре. При резултат 1:0 за Балкан успяхме да обърнем резултата на 2:1 за нас, но две фатални грешки в защитата на младите и неопитни наши футболисти бяха в основата на загубата. До петък ще продължим тренировъчния процес, след което ще пусна в активна почивка наличните футболисти до 26 юни, когато ще стартира лятната подготовка за новото първенство на ЮЗ Трета лига”.

Ташко СУЛЬОТОВ