Без победител завърши подгорското дерби „Калабак”-„Подгорец”

Най-старото дерби в Подгорието на територията на община Петрич между отборите на „Калабак” (Самуилово) и „Подгорец” (Коларово), членове на областна група „Струма-2”, завърши без победител. За отбора на гостите мачът беше от изключително важно значение и само при спечелване на трите точки се стабилизираха на върха на таблицата. Именно заради тази цел ръководството на клуба успя да привлече известния футболист ексмладежки национал, преминал през елитни отбори като „Беласица” (Петрич), „Вихрен” (Сандански) и „Банско”, Владимир Кабранов. Но и това не помогна отборът на домакините да бъде победен. Чест прави на ръководството на Областния съвет на БФС-Благоевград в лицето на председателя Александър Кабзималски, който, за да внесе спокойствие в този дерби мач, изпрати именития футболен съдия Драган Стойков-Пикси да ръководи този двубой и той заедно с Алекс Андонов и Божидар Стоилов отсъдиха всичко, което се случи на терена и не повлияха на крайния резултат. Делегат на срещата бе дългогодишният международен асистент-съдия Крум Стоилов.

Головите положения и пред двете врати бяха малко. Това бе и причината това дерби да завърши при нулево равенство.

След мача две различни мнения дадоха:

Стоян Гогушев – играещ треньор на „Подгорец” (Коларово): „За мен мачът беше равностоен и равенството бе справедливият резултат. Имаше положения и пред двете врати, но неточният мерник си каза думата. През първото полувреме за нашия отбор не успяха Владимир Кабранов и Андон Мицков, през второто – аз. Включването на Владимир Кабранов повиши авторитета и качеството на играта на нашия отбор. Жалко че нямаше шанс да запише гол при дебюта си с фланелката на „Подгорец”. За това дерби отсъстваха титулярите Асен Георгиев – вратар, Светослав Марков и Велик Великов – по различни причини. Записахме второ равенство през настоящото първенство. Предстои ни тежък дерби мач срещу единия от лидерите в групата – „Струма”, в Марикостиново на 14 февруари”.

Кирил Стоянов – кмет на село Самуилово: „Това е най-старото дерби в района от 1954 година. И ако навремето то наистина е било истинско дерби, защото са играли местни футболисти, то сега не е така. Нашият отбор е изграден от момчета от 14-годишна възраст нагоре. Спазваме указанията на общинското ръководство материалната база, която е най-добрата на територията на община Петрич, да бъде ползвана само от хора от селото, желаещи да спортуват. За мен отборът на „Подгорец” е изкуствено създаден отбор с футболисти от региона, започнаха да привличат и бивши национали. Нашите момчета дадоха всичко от себе си и доставиха удоволствие на присъстващите извън загражденията на стадиона. Изключително обективно съдийство на тройката от Благоевград. Не съм много съгласен да ни свирят съдии от далечни места, защото по този начин обиждаме тези от колегията от Петрич. На всичко отгоре се натоварваме с повече разходи, когато са от по-далечни места. Надявам се за в бъдеще да се имат предвид всички тези неща, които споделих. Следващата събота отборът на „Калабак” ще гостува в Митиново на местния „Светкавица”.

Ташко СУЛЬОТОВ