„Беласица” загуби битката за Втора лига

Последното си гостуване от настоящото първенство на ЮЗ трета лига мъжкият отбор на ОФК „Беласица” направи в Самоков срещу местния „Рилски спортист”. Мачът се игра почти на една врата – тази на домакините, но нито веднъж топката не навести мрежата нито на Слави Петров, нито на Захари Димитров. Веднъж гредата помогна на домакинския страж след удар на Стивън Кирилов в 7-ата минута на мача. Опълченците на Рилецо се бранеха геройски и успяха с нулевото равенство да помогнат на останалите отбори, претенденти за първото място, а мечтата на петричкия тим за връщане евентуално в професионалния футбол остана напразна. Така след равенствата като гости на „Пирин” (Гоце Делчев) и „Гранит” (Владая) и това като домакини срещу „Балкан” (Ботевград) и сега срещу „Рилски спортист” се оказаха фатални за реализирането на тази мечта. Така отборът на „Марек” стана недостижим заради преднината му с четири точки от „Беласица” и „Вихрен” и с три от ФК „Кюстендил” и реализира целта си – връщане на дупнишкия тим във Втора професионална лига от следващото първенство.

„Доста оспорван двубой. Неумението на футболистите на „Беласица” да реализират многобройните си голови положения и спортното щастие за нас бе причина да се стигне до нулево равенство. Резултатът е нереален на база играта на терена. За жалост това равенство се оказа фатално за отбора на „Беласица”. В последния си мач ще гостуваме на „Ботев” (Ихтиман)”, сподели старши треньорът на „Рилски спортист” Владимир Иванов-Фугата.

„Победата на всяка цена в Самоков сякаш скова краката на нашите футболисти. В този мач като гости създадохме най-много голови ситуации, но топката не влиза и не влиза в мрежата на противника… Направихме герой вратаря на домакините Слави  Петров. Много труд от страна на нашите футболисти, но спортното щастие ни обърна гръб, след като и Стивън Кирилов уцели гредата зад вратаря на домакините. Досега никой от отборите не ни е надиграл. Жалко че не успяхме да зарадваме многобройните привърженици на „Беласица”, които бяха дошли да подкрепят отбора ни от Петрич, за което им благодаря. Последния ни домакински мач ще изиграем в събота на стадиона в Микрево заради наложеното наказание срещу единия от силните отбори в групата – този на „Чавдар” (Етрополе)”, заяви Саша Симонович – старши треньор на мъжкия отбор на ОФК „Беласица”.

Ташко СУЛЬОТОВ