Общинарите отпускат 12 000 лв. на ФК „Марек”

Община Дупница ще помогне на „Марек”. С докладна записка кметът Методи Чимев предлага Общинският съвет да отпусне еднократна и безвъзмездна финансова помощ на Сдружение с нестопанска цел „Футболен клуб Марек 1915“ в размер на 12 000,00 лв. за сезон 2020/2021 г. Мотивите за предложението са, че отборът е една от визитните картички на града и успехите на клуба на футболния терен са били многократно повод за гордост на всеки жител на общината.

През настоящия сезон футболният клуб води сериозна битка за връщането си в професионалния футбол на България. В същото време футболният клуб стопанисва под наем стадиона в гр. Дупница, като следва да заплаща ежемесечен наем в размер на 1548,59 лв. Освен това футболният клуб има значителни разходи за изпълнение на поставените високи цели, които предвид противоепидемичните мерки през настоящия сезон и забраната за посещение на спортни мероприятия, въведени от министъра на здравеопазването, сериозно затрудниха дейността на клуба. Община Дупница, както и Общински съвет-Дупница винаги са били съпричастни с дейността и проблемите на футболния клуб, като сме предприемали действия за подпомагане и стимулиране според възможностите на общинския бюджет, се казва още в предложение.

Предложението е сумата от 12 000 лв. да се отпусне от общинския бюджет за сметка на „Резерв за непредвидени и неотложни разходи”.

Сумата ще бъде отпусната, ако разреши Общинският съвет. Докладната записка ще бъде разгледана на следващото заседание на местния парламент, което ще се проведе на 28 май (петък).

Юлияна КОЛЧАКОВА