„Беласица” надъхани за победа в Гоце Делчев

Последната си тренировка за мача от 18-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига срещу отбора на „Пирин” (Гоце Делчев) старши треньорът на ОФК „Беласица” Саша Симонович проведе на помощното игрище на НСБ „Цар Самуил”. На нея той заложи на схемата на игра, която смята да приложи в сряда на градския стадион в Гоце Делчев срещу местния „Пирин”. Веднага след това той определи групата футболисти, на които ще разчита за гостуването на „Пирин”. От сметките отпадат оперираният Божидар Янков, невъзстановените от контузии Тони Костадинов и Симеон Бояджиев. При това положение Симонович ще даде шанс на трима нови футболисти, които досега не са играли редовно по различни причини.

„Очаква ни пореден тежък мач. Срещу нас всеки един от противниковите отбори иска да се доказва. Излизат мобилизирани докрай, за да ни затруднят максимално. Така ще бъде със сигурност и в сряда в Гоце Делчев от страна на футболистите от „Пирин”. Всичко това го очакваме аз и футболистите. Не си правя илюзия, че ще ни бъде лесно, защото отборът на домакините е много добре окомплектован, добре подготвен, което видях лично в контролните им мачове по време на зимната подготовка. Добър старт направиха през настоящото първенство срещу нас на стадион „Цар Самуил”, като завършихме 0:0. Срещу силните отбори трябва да играем още по-силно и да ги надиграваме. От наша страна се иска да излезем максимално мотивирани, да играем добър и качествен футбол, ако искаме да излезем с добър резултат. Очаквам обективно съдийство от елитния арбитър Георги Иванов, асистиран от Димитър Стоилов и Николай Попниколов, които с действията си на терена да не повлияят на крайния резултат на срещата”, сподели Саша Симонович.
Очаква се в Гоце Делчев старши треньорът на „Беласица” Саша Симонович да приложи схема на игра 3-5-2. На вратата ще бъде Захари Димитров, пред него Атанас Карачоров, Атанас Димитров и Аспарух Шамкалов, в халфовата линия Димитър Стоев, Марин Георгиев, Иван Марчев, Марти Таушанов и Живко Димитров и напред Александър Смилков и Патрик Попов. Възможно е в последния момент на разбора преди мача да има промени в стартовия състав.

 

Ташко СУЛЬОТОВ