Пропадна мачът „Рилски спортист” – „Пирин” (Разлог)

С осем мача стартира пролетният дял на първенството на ЮЗ трета лига. Общо осем вместо девет официални срещи ще се изиграят в сряда, 24 февруари, от 14 часа по терените на Югозападна България. Срещата „Рилски спортист” – „Пирин” (Разлог) се отлага заради обилно падналия сняг и негоден терен за игра в Самоков.
В Дупница на стадион „Бончук” вторият във временното класиране отбор на „Марек” ще посрещне 14-ия – „Левски” (Чепинци). Само при победа, в която няма никакво съмнение, отборът на домакините ще запази шансовете си за атакуване на първото място в таблицата.
”Гранит” (Владая) ще домакинства на ФК „Кюстендил” на стадион „Летището” край София заради наложено наказание. В този мач наставникът на ФК „Кюстендил” Николай Николов ще даде шанс на четиримата нови – Евгени Зюмбулев, Иван Иванов, Христо Кирев и Андрей Иванов. „Никога не сме крили амбициите си за атакуване на първото място в таблицата, даващо право за влизане във втора професионална лига от следващото първенство. Уверен съм, че ще се справим, макар и като гости, срещу футболистите на „Гранит” (Владая)”, заяви Николай Николов.
В Банско едноименният отбор ще посрещне „Оборище” (Панагюрище). Отборът на домакините е обновен, привлечени са доста футболисти от други клубове. Треньорският тандем Георги Иванов-Ели Маркес изразяват задоволството си от ръководството на клуба и обещават да измъкнат отбора от последното място, като това минава и през победата в сряда срещу седмия във временното класиране отбор на „Оборище” (Панагюрище).

„Ботев” (Ихтиман)

В Етрополе местният „Чавдар” ще домакинства на „Ботев” (Ихтиман). Двата отбора са съответно пети и шести във временното класиране на групата. Наставникът на домакините Красимир Стоев сподели, че в този мач няма да може да разчита на наказаните Симеон Чатов и Владимир Тачев, но има кои да ги заместят. „Двубоят ще бъде доста оспорван, защото противникът си подсили редиците с класни футболисти, преминали през отбори от професионалната лига. При пълно раздаване на терена и спазване на тактическата дисциплина и естествено при обективно съдийство, от което страдахме през есенния дял на първенството, се надявам да бъдем краен победител в двубоя”, допълни Красимир Стоев.
В Кресна на градския стадион ще премерят сили местният „Перун” и „Сливнишки герой” (Сливница). Друга алтернатива пред отбора на домакините освен победа няма, ако искат да се отдалечат от зоната на изпадащите. Наставникът на „Перун” Благовест Ангелов изрази задоволство от старанието на момчетата по време на контролните мачове и е уверен, че при реално съдийство отборът му ще бъде краен победител в двубоя.
В Кюстендил предпоследният в класирането отбор на „Велбъжд” ще премери сили с 11-ия – „Балкан” (Ботевград). Този двубой е поверен на много авторитетни съдии. Ще бъде ръководен от международния арбитър Ивайло Стоянов с помощници Мирослав Максимов и преуспяващия във „В” група Любослав Танев.
На стадиона в Доброславци 12-ият във временното класиране отбор на „Надежда” ще домакинства на 4-тия – „Вихрен” (Сандански). Единственото притеснени в този мач е недобрият терен за игра. Отборът на гостите тръгва за победа в този двубой, макар и без контузения централен нападател Методи Костов. Само със спечелване на трите точки имат шанс „гладиаторите” да съкратят разликата с намиращите се пред тях отбори и да запазят шансовете си за атакуване на първото място.
В Гоце Делчев ще се срещнат местният „Пирин” и есенният първенец в ЮЗ трета лига отбор на „Беласица” (Петрич). Гостуващият тим ще бъде лишен от участието на оперирания Божидар Янков и контузените Тони Костадинов и Симеон Бояджиев. Ще се даде шанс на трима футболисти, които по различни причини не са били постоянно на терена в досега изиграните срещи. Треньорът на „Беласица” Саша Симонович сподели, че очаква поредния отбор, който ще се хвърли с максимум усилия срещу неговия тим.

Ташко СУЛЬОТОВ