Бербатов зарадва ученици в Благоевград

Бившият национал гостува в ОУ „Д.Талев“, дариха го с икона

Футболната легенда Димитър Бербатов в сряда гостува на децата от Трето ОУ “Д. Талев” в родния си Благоевград. Това стана навръх 17 май – Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта.
Десетки ученици и учители го посрещнаха с овации и се надпреварваха да се снимат с него и да получат автограф.

Снимки – БНР

“Трогнат съм от това емоционално посрещане. Много важно е да ходите на училище, да се развивате, да успявате. Някой ден искам аз да гледам някой от вас по телевизията и да се гордея с вашите постижения”, заяви Бербо.

Бившият национал откри еко кът в училището и подари на библиотеката книгата си “По моя начин”, а директорът пък му подари икона на Свети Димитър.

Пред журналисти той коментира ситуацията с конгреса на БФС. “Промяната във футбола ни ще се случи. Понякога правим крачка назад, но само, за да се засилим още по-силно напред. Доволен съм, че съдът върна делото за разглеждане по същество, за да могат клубовете, които имат право, да обжалват един нередовен конгрес и да се стигне до свикване на нов – редовен”, коментира Бербатов. Смята, че клубове в първа група може да се самоиздържат и без основен спонсор, както в момента е “Пирин”, когато БФС функционира правилно.

Последното гостуване на Бербатов в Благоевград бе през 2022 г., когато знаменитият футболист присъства на откриване на изложба за 100 г. от създаването на “Пирин”.