Благоевградчани сами ремонтират улицата си

  • Кметът реагира на сигнал на граждани и нареди да се положи трошен камък на две улици в „Струмско“

 

 

Живеещи в жк “Струмско” в Благоевград се обединиха и решиха сами да ремонтират улицата си. Те наеха багер, за да подравни улицата, след като на десетките жалби на хората отговор от общината няма. “Ул. “Юрий Гагарин” е в окаяно състояние, прашна, с дупки, при дъжд се наводнява, затова събрахме пари и платихме на багериста”, обясни Здравка Миткова.

“Същото е състоянието и на съседната улица „Чавдар“, обясниха живеещи в квартала. Багерът насипа с чакъл и подравни улицата, която е единственият достъп с автомобил до част от жилищните блокове в жк „Струмско – Център“.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов реагира на сигнал на граждани за нужда от ремонт на две улици. Той разпореди веднага да се направи необходимото за полагането на трошен камък на улиците „Юрий Гагарин“ и „Трудолюбие“ в квартал „Струмско“.
Мерките се вземат незабавно, тъй като улиците не са в добро състояние. Към момента обаче те не могат да бъдат асфалтирани, тъй като се налага да се извършат отчуждителни мероприятия.
Улица „Юрий Гагарин“ е заложена за проектиране през настоящата година. След приключване на всички законови процедури улиците са предвидени за асфалтиране.