„Блус”, „Атлетик” (Сф), „Бизони” и „Койоти” започват в София и Благоевград битката за шампионската титла по бейзбол

Финалната битка за шампионската титла в Българската бейзболна лига се открива този уикенд в София и Благоевград. Плейофите в дебютното издание на новия формат стартират с 1/2-финалите между първите четири тима от редовния сезон. Победителят „Бизони” посреща на своя ст. “Портър Парк” регионалния си съперник „Койоти” (Дупница), а в столицата ще се срещнат вторият и третият от първата фаза – съответно „Блус” и „Атлетик”.

Именно софийското дерби ще открие борбата във финалната четворка, като първият мач от серията до две победи е утре (9 септември) от 11 часа на стадион “Бейзбол” в Студентски град. Там по същото време ще бъде и вторият двубой в неделя (10 септември), както и евентуалната решаваща трета среща другата събота (16 септември). В същите дни, но от 15 ч. ще се изиграят мачовете в Благоевград и Дупница.

Крайните победители ще се изправят един срещу друг във финала на ББЛ 2017, който ще се проведе във формат “3 от 5” в максимум три уикенда от 23 септември до 7 октомври. Загубилите полуфиналисти ще излъчат бронзовия медалист в серия “2 от 3” с потенциален мач №3 на 30 септември. Домакинското предимство ще бъде за отборите с по-предно класиране в редовния сезон.