Бобовдолци събраха 930 лв. за семейния център в Мламолово

Със сумата са закупени дрехи и хранителни продукти

 

Бобовдолци се върнаха към инициативата „Дете с добра душа“ и събраха 930 лв., с които помагат на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в село Мламолово за Великден. След наложилото се заради пандемията миналогодишно прекъсване традицията е възобновена. Сумата е събрана с продажбата на картички, изработени от учителките и децата. Закупени са дрехи и хранителни продукти, които са предоставени на живеещите в центъра в Мламолово по време на празниците.

Инициативата е подета от детска градина „Миньор“ в Бобов дол през 2015 г. Идеята е децата и родителите им да бъдат ангажирани с празника на ЦНСТ, като в нея се включват и служителите в общинската администрация, държавни институции, граждани, търговски и други дружества в града. Кампанията се провежда под патронажа на кмета на общината Елза Величкова.

Директорката на детска градина „Миньор“ Добринка Тръпкова изказа благодарности на всички, подкрепили децата в опита им да покажат, че са с добра душа, и са участвали във важния урок. Специални благодарности получават Мариана и Наталия Георгиеви, Анастасия Стоилова и др., отделили стоки и средства за инициативата.