Бойко Борисов: По тунел „Железница“ ще се преминава през март, трафикът ще се облекчи

Boyko Borisov / Бойко Борисов
  • Дори пандемията не спря строителството в България, изтъкна министър-председателят

Работата по тунел „Железница“ и по виадукта в посока Кулата напредва сериозно. Това констатира премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителството на най-дългия тунел у нас край Симитли. В инспекцията беше включен и ген. Венцислав Мутафчийски.

“Март месец ще може да преминем от единия до другия край на тунелите”, обяви той и допълни, че още 50-60 метра и тунелите ще бъдат завършени. През март ще е готов и един от мостовете. “Идеята е: стане ли готово, в едната посока да се пътува, което ще облекчи трафика в района”, заяви Борисов.
Премиерът призова председателя на НОЩ ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който беше с него по време на инспекцията, да се ваксинират колкото може повече хора, за да се върнем към нормалния живот. „Огромна работа вършите. По време на пандемията България, за разлика от много други държави, не си е спряла строителството“, изтъкна премиерът.

„Железница“ е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще има две отделни тръби за движение с дължина по 2 км. Съоръжението се изгражда по нов австрийски метод, като ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика.