Бойко Борисов прогнозира, че България може да влезе в цикъл от избори

ГЕРБ ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата, базирани на конкретни общи принципи. Това каза Бойко Борисов при откриването на традиционната Лятна академия на ГЕРБ-Жени в курорта Албена. Лидерът на ГЕРБ отрече наличието на нова коалиция между ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” и прогнозира, че България може да влезе в цикъл на избори.

Бойко Борисов определи управляващата коалиция като безпринципна. Обвини правителството в кражби и корупция, но въпреки това каза,че е бил против да се иска вот на недоверие.

”Господин Петков каза, че нямало да преговаря с ГЕРБ, Възраждане, ДПС и още някой беше..и ИТН. Ами ти с другите две падаш. С другите две си отиваш и оставаш в същото положение, казвам го с разбиране, като ГЕРБ-най-голям си, ама малките искат да си играят с друг. Накрая може да останем с Кирил Петков опозиция, да оставим малките партии с малцинство да ни управляват”, заяви Бойко Борисов.

Борисов призова колегите си от другите политически партии да проявят разум.

”Да харчим, колкото изкарваме. Това е принципът, който се уважава. Мислете и за утре”, коментира Борисов.

Той критикува премиера Петков, че е подвел евроатлантическите партньори.

”Виждате ли подлостта? Той се опитва тайно да договори нещо, което за пред публиката да излезе, че видите ли случило се е, ама не щото той е лош, а парламента го е решил…. Не, към днешна дата е ясно, че Петков не може да придвижи нищо свързано със Северна Македония и Албания напред”, заяви Борисов.

Според лидера на ГЕРБ разширяването на Евросъюза трябва да продължи.