БФС посече тежко Манолев за расизъм, отнесе го и „Пирин”

Футболният клуб ще трябва да плати 37 500 лв.

Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанието за Станислав Манолев и „Пирин” след скандала с Амос Юга.

Играчът на “орлетата” е със спрени права за 5 срещи, а клубът е санкциониран с 37 500 лева и лишаване от публика за един двубой.

Припомняме, че в последния мач между ЦСКА и „Пирин” Манолев обиди Юга на расова основа.

Ето го решението на ДК:

За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, на основание чл.37, ал.2, б. б от ДП /2021/2022/ ДК наказва Станислав Манолев – състезател на ФК “Пирин” (Благоевград), със спиране на състезателни права за 5 срещи, ФК “Пирин” (Благоевград) с имуществена санкция в размер на 37 500 лева и лишаване от домакинство за 1 среща, като лишаването от домакинство се заменя със забрана за игра пред публика“.

Както знаете, Станислав Манолев използва социалните мрежи, за да се извини за скандала от мача с ЦСКА. Според треньора на ЦСКА Стойчо Младенов Манолев е обидил Юга на расистка основа, като го е нарекъл многократно „маймуна“. Самият Манолев отхвърли категорично обвиненията и разкри, че единствено е напсувал на английски полузащитника на „червените“.

„Искам да кажа няколко неща относно ситуацията на вчерашния мач – Аз не съм расист. Участвал съм и пак бих подкрепил всяка инициатива срещу расизмa. Вчера на терена имаше обиди и агресия. Към мен бяха отправени поне три или четири обидни реплики от другия отбор. Когато получих картона, вървях най-спокойно към скамейката, като чух зад гърба ми подмятания, псувни и провокации.

Обърнах се и попитах дали говорят на мен, като отправих една псувня на английски (f**ng wanki), в която няма нищо расистко. Ако някой се е обидил или разбрал погрешно моите думи – искам да се извиня. В моята кариера съм работил с хора от всякакви раси и етноси, като имам и много приятели от тях. Живея и възпитавам децата си в толерантност. Пожелавам успех на ЦСКА“, написа Манолев във фейсбук.