Венцислава Стоилова оглави общинското предприятие за чистота в Бобов дол

Венцислава Стоилова

Нов управител има Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ в Бобов дол. Предприятието вече се ръководи от Венцислава Стоилова, която досега беше младши експерт „Човешки ресурси” в общината на миньорския град.

Новата управителка е назначена със заповед на кмета на община Бобов дол Елза Величкова от 11 януари. Ще оговаря за дейността на персонал от 110 човека.

„Това е едно предизвикателство за мен. Много е натоварено, но е интересно. Работата не е еднотипна – всеки ден се сблъсквам с различни проблеми. Основният ни приоритет е чистотата на града и общината, а сега и снегопочистването. Очаква се да завали, така че ще трябва да се справим с почистването на улиците. Ангажирани сме и със строителство и благоустрояване”, каза управителката.

Венцислава Стоилова е от Бобов дол. Инженер по професия. Завършила е минния техникум в града през 1997 г., а след това Минно-геоложкия институт в София, специалност „Индустриален мениджмънт”. Работила е като изчислител в открития рудник „Христо Ботев” към Мини „Бобов дол”, преименувани по-късно на дружество „Въгледобив Бобов дол”, което бе обявено в несъстоятелност. Последните 4 г. беше служител в общинската администрация. Заема новия пост след напускането на досегашната управителка Юлия Христова.

Юлияна КОЛЧАКОВА