„Вихър” отнесе „Беласица-08” в Кавракирово

Мартин Бояджиев: Жалко че изпуснах дузпа

Мачът от 14-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” между отборите на „Вихър” (Кавракирово) и „Беласица-08” достави голямо удоволствие на присъстващите около стадиона, които станаха свидетели на седем попадения – пет във вратата на гостите и две във вратата на домакините. Течеше 2-рата минута на срещата, когато отличният и в този мач Мартин Бояджиев изскочи сам срещу вратаря на гостите, но топката като по чудо излезе в аут. В 7-ата минута обаче той се отчете по достоен начин, след като бе изведен отляво пред наказателното поле на гостите, навлезе там и изпрати топката неспасяемо зад стража на гостите за 1:0. Минута по-късно Мартин Бояджиев изведе Сашо Стоянов отдясно в наказателното поле на противникови тим и голмайсторът на „Вихър” изпревари за миг вратаря на „Беласица-08” и резултатът стана 2:0. В 25-ата минута отново Сашо Стоянов след самостоятелен пробив огорчи за пореден път вратаря на гостите и резултатът стана класически – 3:0. По-късно главният съдия отсъди дузпа за спъване на Сашо Стоянов от домакините, която Мартин Бояджиев не успя да реализира, след като вратарят на „Беласица-08” усети посоката на топката и я улови.

През втората част на мача отново по-добрият отбор на терена бе този на домакините. За период от три минути Сашо Стоянов от „Вихър” отбеляза нови две попадения и резултатът стана 5:0. В 67-ата минута Кирил Стамчев с далечен удар изненада вратаря на домакините и намали на 5:1. Пет минути преди края на срещата Георги Джелев от отбора на „Беласица-08” попари отново стража на „Вихър” и резултатът стана 5:2.

Капитанът на „Беласица-08” Кирил Стамчев коментира след двубоя: „Изключително добър вратар имаха колегите от „Вихър” (Кавракирово). През първата част на срещата аз, Димитър Чоканов и Петър Яков не успяхме, изскачайки срещу него, да го простреляме. През второто полувреме показахме добра игра, но не можахме да оползотворим създадените голови положения. На два пъти и гредите помогнаха на домакините след удари на Петър Яков и Димитър Янчев. Марио Чоканов и Георги Джелев проиграха изключително чисти голови положения. Следващият ни мач ще бъде в събота, като ще домакинстваме на единия от силните отбори в групата – „Яворница” от едноименното селище.”

Капитанът на „Вихър” Мартин Бояджиев отбеляза: „Много добра игра на колегите в този мач. Надявам се да сме доставили удоволствие на наблюдаващите извън стадиона. Жалко че изпуснах дузпа, но тя не се оказа решаваща за убедителната победа, която постигнахме. В събота ще премерим сили на стадиона в Кърналово с отбора на „Стрела” (Петрич).”

 

Ташко СУЛЬОТОВ