Водолази се включиха в издирването на Сашко от Перник

Кметът Станислав Владимиров: Вече се молим на Бог!

Продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник, който изчезна в петък след разходка с баща си в района на профилакториума, намиращ се в местната планина Голо бърдо.

От сутринта в понеделник  водолази издирват Александър в езерата в пернишкия квартал “Калкас”, съобщи кметът на района Надка Павлова. Проверени са две от тях, но няма открити следи от момчето.

Водолазите претърсваха  водите на двете езера край манастира “Св. Петка” в кв. “Калкас”. Предстои да  бъдат проверени и други езера и водоеми в района.

Хеликоптер кръжи и търси от височина  следите на изчезналото момче, съобщи БТА. Според кмета Станислав  Владимиров посети мястото на инцидента, където в петък изчезна Александър. Той посочи, че са получени десетки сигнали, че детето е забелязано в града. За съжаление те се оказали неверни. Градоначалникът допълни, че са прегледани множество видеозаписи от служители на МВР и общината, но за момента безрезултатно.

Продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия. МВР ще продължи да работи, без да спира, докато открие 12-годишния Александър Цветанов, заяви по-рано директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

Отново в издирването са включени всички служители от пернишката дирекция, пожарникари, представители на СДВР, жандармерия, Столична община, планински спасители и хиляди доброволци.

В пълен обем се използват техническите средства, предвидени за работа в подобна ситуация. Дронове с термокамери работят на терен, както и планински спасители с кучета. Полицейските четириноги също не са спирали да издирват малкия Александър. Всички налични камери за видеонаблюдение се проверяват непрекъснато, както и всеки сигнал, подаден от граждани.

“Няма никакъв резултат засега. Нищо! Вече се молим на Господ, зле ни е!“. Това сподели кметът на Перник Станислав Владимиров. „Целият град е пълен с хора, които търсят Сашко. Толкова голям периметър се претърсва. Призовавам всички хора да погледнат постройки, които са без надзор и са в близост до домовете им. Как се изпари това дете не знам, ако е паднало някъде, кучетата щяха да надушат. До вчера бях умерен оптимист, но днес…“, почти през сълзи коментира градоначалникът.

Припомняме, че Александър е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо.