Водопроводите по две улици в Брезник ще бъдат обновени

Асфалтират само ремонтираните участъци

Ремонт на вътрешната водопроводна мрежа на улиците “Цвета Лумбарова” и “Могилица” в град Брезник се предвижда да бъде извършен със средства от общинския бюджет, предаде Zapadno.

В средата на месец юни брезнишките общински съветници приеха да се извършат промени в поименния списък за капиталови разходи през 2023 година. Едно от тях засяга подмяна на водопровод и асфалтиране на улиците “Цвета Лумбарова” и “Могилица”. Дейностите по асфалтиране ще бъдат извършени само в участъците, по които ще се подменят водопроводите.

Община Брезник е кандидатствала пред Държавен фонд “Земеделие” за отпускане на средства за обновяване на улиците, но до момента не е ясно дали администрацията ще бъде одобрена. Първоначалният проект е включвал подмяна на водопровода и цялостно асфалтиране на двете улици. В момента общинската администрация е в резервен списък за отпускане на средства. Това е причината Община Брезник да преработи проектите и да задели средства от общинския бюджет за подмяна на водопровода и асфалтиране само на участъци от улиците, поясниха от общинската администрация.

Средствата за ремонт на водопровода и асфалтиране на участък по улица “Цвета Лумбарова” (от двете страни на улицата) ще бъдат в размер на 977 350 лева. За обновяването на водопровода и асфалтиране на ремонтирания участък по улица “Могилица” ще се заделят 240 000 лева. Улица “Цвета Лумбарова” е с обща дължина близо 2 километра (двете страни на улицата, разделена от реката). Дължината на улица “Могилица” е близо половин километър.