В Сапарева баня отбелязаха Международния ден за хората с увреждания

Елена Динева получи грамота за най-дългогодишен председател на дружество на инвалидите в региона

Дружеството на инвалидите в Сапарева баня отбеляза Международния ден за хората с увреждания с тържество в ресторант в центъра на планинското градче. След 2 години прекъсване заради пандемията 55 от членуващите в общинската организация на Съюза на инвалидите в България възобновиха традицията да празнуват заедно този ден. Поздрави ги председателката им Елена Динева, която заедно с Любен Ангелов и Coфия Kиpoвa преди близо 20 години създава структурата.

„Нашата организация бе учредена през 2005 година и досега през нея са преминали 343 души. В момента са 77. Като ръководство се стараем да сме полезни на хората с увреждания от четирите населени места – Сапарева баня, Сапарево, Овчарци и Ресилово. Както е известно, освен всички останали трудности, през които минаваме всички, нашите хора имат и допълнителни проблеми заради заболяванията си. Съдействам им с информация, с подготовка на документи.

Радвам се, че на празника се отзоваха 55 от членуващите в oрганизацията. Те също останаха доволни, че се събраха, че вече спокойно могат да комуникират. Искам да знаят, че при провеждане на мероприятия организацията носи отговорност само за редовните членове на клуба. Както и че нашите мероприятия също са само за редовни членове на клуба, които са заплатили членския си внос. В момента той струва 3, но от 2023 г. се увеличава на 5 лева. От името на ръководството искам още веднъж да поздравя всички от клуба и да им пожелая здраве, късмет и хубави празници”, каза Елена Динева. Тя получи награда за най-дългогодишен председател на организацията на територията на региона. Динева, която е медицинска сестра по професия, оглавява организацията от 15 години.

Празника на хората с увреждания от общинската организация в Сапарева баня уважи директорът на Дирекция „Социално подпомагане” Таня Кирилова, която прочете поздравителен адрес. Поздравителен адрес бе изпратила и Валентина Симеонова – председател на организацията на инвалидите за област Кюстендил.