Гешев стартира предизборната си кампания с родова среща в Годлево

Сваленият от власт главен прокурор Иван Гешев участва в традиционната родова среща на Гешевия род в разложкото село Годлево. Под пост с текст – “Род и Родина не са забравени думи”, той публикува снимки от събитието на своя фейсбук профил.
Гешевият род е от село Годлево. Смята се, че родоначалник е мъж, който носел името Георги, когото обаче всички наричали Гешо и оттам тръгва фамилията.

В родословната памет на именитите годлевци стои името на войводата Тодор Гешев, известен със своя исполински ръст и сила, от когото дори турските бейове се бояли. За да го уязвят те убиват на нивата негов брат. Това накарало Тодор да събере чета и да отмъщава за зверствата и издевателствата на турци над българското население. Войвода, който е прапрапрадядо на Иван Гешев е описан в книгата “Гешевият род от село Годлево, Разложко” на проф. Йорданка Гешева и съпруга полк. Петър Гешев.
Неведнъж Гешев е изтъквал своите корени и именити членове, образуващи няколко разклонения в родословното им дърво. Макар да не пропуска фамилните срещи, мнозина коментираха, че вероятно от Годлево реално стартира предизборната му кампания.

Мнозина анализатори вече коментираха, че екс обвинител № 1 има амбицията да реализира нов политически проект. Заявката му за бъдеща политическа кариера пролича и от изказването му след подадената оставка, коментирайки, че политическите проблеми се различават с политически средства. “Днес говоря последно като магистрат, след като спазих закона и след тридесет години работа за хората, подадох оставка като прокурор. Затова днес говоря на българите в България – така, както обещах – с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства. Днес ви обещавам само едно – да продължа битката за истина и справедливост в нашето Отечество”, заяви Гешев във видеообръщение, публикувано в профила му във Фейсбук и платформата YouTube преди седмица. Макар социолози да не дават големи шансове за успех на бъдеща негова формация, то опасенията, че ще продължи да вади карти от ръкава си остават.